

Provocarea #5
Baterel Bucătarel
Salutare, dragi Eroi!
Risipa alimentara este o problema globala de care ne lovim zi de zi. Unele alimente nu sunt folosite înainte de a se strica È™i ajung să fie aruncate la gunoi. Acest lucru se poate întâmpla din cauza lipsei de vizibilitate din frigider, a ingredientelor parÈ›ial utilizate È™i a faptului că cumpăram mai mult decat este necesar.
In pragul sarbatorilor Pascale, Baterel va provoacă să creaÈ›i o reÈ›etă prin care să reduceÈ›i risipa alimentara. ReÈ›eta trebuie sa fie realizata din produse în pragul de a fi aruncate (banane foarte coapte, roÈ™ii etc). Prezentarea reÈ›etei se face printr-un scurt video în care să fie vizibil modul de preparare dar È™i prezentarea creativă a produsului final. Juriul Baterel urmează să decidă care sunt cei mai buni top 3 bucătari.
Baterel bucătarel vă provoacă să deveniți niște bucătărași eco!
Perioada de înscriere
04.04.2023 - 19.04.2023 (ora 23.59)
Format
video cu rețeta propusă, fișier word cu rețeta
Criterii de evaluare
fără risipă alimentară, folosirea produselor în. pragul de a fi aruncate creativitatea, originalitatea, integrarea lui Baterel
Premiu
Top 3 ( 500 de puncte pentru fiecare bucataraÈ™)

CâÈ™tigători Provocarea #5
​
1. Școala Gimnazială "Prof. Paul Bănică" TârgoviÈ™te – Echipa BucataraÈ™ul Baterel – 1000 de puncte
2. Oarfă Irenne - clasa a IV-a E - Școala Gimnazială Nr. 11 - BucureÈ™ti_prof. coord. Părău Ionela – 500 puncte
3.Vancea Alexandru Eugen - Scoala Gimnaziala Sacalaz TimiÈ™ – 500 puncte