top of page

Povestea lui Baterel

Baterel, Eroul Reciclării este o campanie națională de educație ecologică adresată elevilor din toate ciclurile de învățământ derulată de Asociația ENVIRON cu sprijinul Ministerului Educației.

Cea de-a XIII-a ediție consecutivă se derulează în perioada 23 octombrie 2023 - 30 iunie 2024.

Prima ediție a avut loc în februarie 2011, și de atunci, fiecare început de an școlar reprezintă  un prilej de a duce mesajul colectării selective și reciclării mai aproape de copiii și adolescenții din România.

Prin activități care stimulează creativitatea, dezbateri care încurajează gândirea critică și competențele civice, modele care inspiră, competiții și premii care motivează, Baterel îi învață  pe cei mici că toți suntem datori să avem grijă de natură la fel cum avem grijă de noi înșine. 

Comportamentele și obiceiurile pozitive se învață și cu cât mai timpuriu, cu atât mai bine. Cu cât devenim conștienți mai repede că orice gest are impact asupra mediului, cu atât putem schimba mai mult în jurul nostru.

Și pentru că orice lucru măreț  începe un pas mic, colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor este cel mai simplu obicei de a păstra un mediu mai curat.

DSC09318.jpg
Campanie: History
Campanie: Quote
Screenshot 2023-10-17 at 20.35.39.png

Premii

În 2017,  Itsy Bitsy a oferit  ENVIRON Premiul de Excelență pentru investiția în educație pentru proiectul Baterel.

În 2023, un nou premiu s-a adăugat în palmares: Educational Project in Sustainability oferit de The Diplomat.

După 12 ani de lucru cu copii de toate vârstele avem certitudinea că educația timpurie e calea spre o societate mai bună și mai curată.

IMG_5357.HEIC

Detalii și regulament

Campanie: List

Perioada de derulare

23.10.2023 - 30.06.2024

Participanți

elevi de la grădinițe, școli și licee de stat și private din România

Competiții

proiecte de creativitate

colectare deșeuri electrice

colectare baterii uzate

Resurse

ghiduri practice
jocuri
lecții interactive

Participă la provocările lunare #EroiiReciclării în acțiune și cu punctele câștigate, îți poți alege singur premiile dintr-o gamă de produse super cool!

Nu uita să strângi toate bateriile uzate și electronicele vechi de acasă sau de la bunici, iar dacă școala ta se va afla în top 3 kg colectate, câștigați dotări senzaționale!

bottom of page