_ANT0538.jpg
 

Amy și Baterel

Povestea unei prietenii speciale. 

_ANT0672-3.jpg

După ce am cutreierat școli din toate colțurile țării alături de Baterel și am văzut cu cât entuziasm și emoție este primit de copii, am observat că cei mici au nevoie nu doar de un supererou ca  model, ci și de un prieten cu care să poată vorbi direct și deschis. În întâlnirile cu elevii, am primit tot felul de comentarii amuzante: ,,Eu am înțeles că trebuie să reciclez, însă nu prea o fac! Te rog, sa nu îi spui lui Baterel!” sau „Am aruncat 2 baterii la gunoi ieri, crezi că o sa afle Baterel?”

Am înțeles atunci că cei mici îl privesc pe Baterel ca pe supereroul perfect care nu face nicio greșeală. Așa a luat naștere proiectul 2 minute cu Amy, prietena lui Baterel. Am devenit însă, cred eu, mai degrabă prietena copiilor.

 

Amy are o formă umană și este, ca orice om, mult mai predispusă greșelilor. Acesta este și motivul pentru care Amy și Baterel au o prietenie atât de specială: este foarte greu pentru Baterel să ducă mesajul reciclării mai departe fără susținerea partenerei lui și, viceversa, sfaturile lui Amy nu pot avea același impact asupra elevilor fără bucuria pe care o stârnește apariția desprinsă dintr-un film cu supereroi a lui Baterel.

 

În serialul online 2 minute cu Amy  povestim în puțin mai mult de două minute ce putem face pentru o planetă mai curată.  Un serial recomandat pentru cei mici, dar și pentru cei mari pentru că nu e niciodată prea târziu să devii erou, nu-i așa?