top of page
Caută

Un deceniu de educație ecologică în școlile din România

Actualizată în: 30 sept. 2021

Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) lansează o nouă ediție a campaniei naționale de educație ecologică ,,Baterel - Eroul Reciclării”.

Ediția 2020/2021 marchează totodată un deceniu de activitate în formarea continuă a copiilor de toate vârstele în ambasadori ai mediului înconjurător.


Pornind de la premisa că obiceiurile și comportamentele pozitive se învață, și cu cât mai timpuriu, cu atât mai bine, ,,Baterel - Eroul Reciclării” este un proiect ambițios care își propune să contribuie la dezvoltarea unei culturi a reciclării în rândul generației tinere. În primii zece ani, un copil învață jumătate din ceea ce va învăța pe tot parcursul vieții sale și tot atunci învață diferența dintre bine și rău. Și odată ce înțelege că a arunca gunoiul pe jos este un lucru rău care face Pământul să sufere, educația ecologică poate începe.


Prin activități care stimulează creativitatea, dezbateri care încurajează gândirea critică și competențele civice, modele care inspiră, competiții și premii care motivează, Baterel îi învață pe cei mici că toți suntem datori să avem grijă de natură la fel cum avem grijă de noi înșine. Din momentul în care devenim conștienți că orice gest are un impact asupra mediului, putem schimba mai mult în jurul nostru. O societate dezvoltată are nevoie în primul rând de educație, implicare și responsabilitate.

Programul ,,Baterel - Eroul Reciclării” se adresează elevilor și profesorilor din toate ciclurile de învățământ și este structurat în trei categorii: colectarea selectivă a deșeurilor electrice și a bateriilor uzate, lecții interactive online despre reciclare și provocări tematice.

Elevii care câștigă provocările lunare primesc puncte pe care le pot folosi pentru a-și alege singuri premiile pe care le doresc accesând platforma www.magazinbaterel.ro. La finalul campaniei, școlile care colectează cele mai mari cantități de deșeuri electrice și baterii vor fi premiate cu dotări în infrastructura IT.


,,Campania ,,Baterel - Eroul Reciclării” a evoluat în cele zece ediții, la fel cum au făcut-o și cei peste 100.000 de elevi de la 2.000 de grădinițe, școli și licee din România care au învățat de la Baterel lecția iubirii, a responsabilității și a respectului față de mediul înconjurător. Astăzi, Baterel a devenit pentru copii mai mult decât un erou care are răspunsuri la toate curiozitățile lor despre reciclare, a devenit un prieten de nădejde în lupta pentru protejarea naturii”, a declarat Roxana Puia, director de marketing Asociația Environ.


Ediția a zecea se desfășoară în perioada 3 noiembrie 2020 – 30 iunie 2021. Detalii privind regulamentul și înscrieri în campanie pe www.magazinbaterel.ro, pe email la adresa baterel@baterel.ro sau la telefon 031.827.0000.

bottom of page