O nouă ediție a celei mai tari campanii de educație ecologică!

Baterel. Eroul Reciclării
Povestea lui Baterel începe în anul 2011 ca un proiect pilot de informare și conștientizare în rândul elevilor de la câteva zeci de unități de învățământ din București. Cu fiecare ediție, numărul școlilor și elevilor participanți în campanie a crescut, astfel că la 10 ani de la lansare, comunitatea Baterel numără peste 100.000 de elevi de la 2.000 de școli, grădinițe și licee din toată țara.
Precum copiii și adolescenții pe care îi învață cum să aibă grijă de natură, și proiectul Baterel a crescut de la an la an și s-a dezvoltat în așa fel încât astăzi este cea mai complexă campanie de educație ecologică din România care îmbină perfect componenta didactică cu cea aplicată, dar și latura digitală.
O campanie de educație ecologică completă!
Creștem generații de copii responsabili din 2011!
Educație ecologică
Lecții interactive și dezbateri în școli sau online
Colectare deșeuri electrice
Reciclează deșeurile electrice și Baterel te premiază!
Colectare baterii uzate
Cei mai buni copii reciclează baterii!
Provocări lunare
Concursuri creative și premii pe măsură
Povestim în episoade un pic mai lungi de două minute ce putem face ca să avem grijă de mediul înconjurător!
Super premii!
Rezolvă provocările #EroiiReciclării în acțiune și îți poți alege singur premiile!
Știri și noutăți
Înscrieri pentru ore interactive cu Amy
Câștigătorii ediției 2019 - 2020
Ce am făcut în 10 ani?

100.000
elevi

2.000
grădinițe, școli, licee
_edited_edited_edited.png)
10
ediții

450.000 kg
DEEE & baterii uzate colectate
Alumnii Baterel
Dacă te numeri printre membrii comunității Baterel, dă-ne de veste pe
Abia așteptăm să stăm la povești și să știm cum aplici în viața de zi cu zi învățămintele lui Baterel!

Pot să afirm sincer că am un stil de viața sustenabil, datorită - în mare măsură -participării la Campania:„ Baterel și lumea Non-E”!
De atunci, deconectez întotdeauna de la sursa de curent, încărcătorul telefonului mobil sau pe cel al laptop-ului atunci când acestea nu mai sunt necesare.
Hârtia folosită o depozitez într-un loc special, pentru a o refolosi.
Sunt studentă la Facultatea de Arhitectură și mărturisesc că fiecare machetă pe care am realizat-o are în componență câte un element reciclat, acoperit de o pată de culoare, iar fiecare casă pe care am proiectat-o este prevăzută cu panouri solare.
Deșeurile biodegradabile din gospodăria familiei mele sunt depozitate într-un recipient special și reutilizate ca și îngrășământ pentru frumoasa noastră grădină.
Fac toate acestea, deoarece știu că orice lucru- oricât de neînsemnat ar părea - are valoare, asemenea păsării nemuritoare care renaște din propria cenușă, atunci când se stinge, pentru că îmi doresc să trăiesc pe o planetă pură, o planetă care să-mi dăruiască numai sănătate, fiind convinsă că o pot face într-o deplină armonie cu veșnica natură, chiar dacă sunt doar o ființă trecătoare...o făptură pe care într-o zi, toamna o va acoperi cu mantia-i arămie.