Sâmbăta trecută am fost la Ultima petrecere din vacanță, organizată de Itsy Bitsy.

Ne-am jucat, am colorat și ne-am distrat alături de eroii reciclării, care i-au adus lui Baterel o mulțime de baterii uzate!
Implicarea și grija față de mediul înconjurător au fost recompensate cu premii pe măsură - brățări, tricouri, mașinuțe, nisip kinetic și marele premiu, un hoverboard!

De data asta, hoverboard-ul a ajuns într-o familie, unde doi copii norocoși îl vor împărți.

Și pentru că și noi, la fel ca voi, eram curioși cum au reușit să strângă atâtea baterii, am povestit puțin cu mama câștigătorilor. Iată ce ne-a spus:

„Totul a plecat de la întrebarea: ce putem face cu acumulatorii și bateriile uzate pe care le avem acasă? Anul trecut, când am făcut curățenia de primăvară am constatat că avem lucruri pe care le-am putea duce la un centru de reciclare – hârtii, materiale plastice dar și baterii și acumulatori (de la tastatură, aparate foto, mașinuțe).
Le-am pus de o parte și le-am dus la un centru de colectare. Am lăsat acolo hârtiile și plasticul, însă bateriile și acumulatorii nu au fost acceptați. Ni s-a sugerat să căutăm un centru special de colectare, așa că îndată ce am ajuns acasă am început căutările pe google. Așa am descoperit site-ul Baterel, și am constatat împreună cu fetița mea că e vorba de același program despre care le vorbise și doamna învățătoare la școală.

La final de an școlar, când fiecare clasă trebuia să predea cât mai multe baterii pentru colectare, fetița mea a uitat bateriile acasă. I-a părut rău, dar nu le-a aruncat deoarece știa că locul bateriilor nu e la groapa de gunoi, pentru că sunt foarte periculoase pentru mediul înconjurător.
Cu puțin timp înainte de reînceperea școlii, pe 8 septembrie, am mers în Parcul Lumea Copiilor la petrecerea organizată de Itsy Bitsy. Am fost surprinși să îi întâlnim acolo pe Baterel și echipa lui, care ofereau premii în schimbul bateriilor uzate. Baterel ne-a povestit că pentru cea mai mare cantitate de baterii uzate predată, a pregătit un hoverboard. Copiii mei își doreau de mult un hoverboard, așa că am fugit spre casă și ne-am întors cu toate bateriile strânse!
Nu ne așteptam să câștigăm, așa că bucuria a fost cu atât mai mare! Suntem foarte încântați și vă mulțumim pentru hoverboard! Le recomandăm tuturor copiilor să aibă grijă de mediul înconjurător pentru a trăi sănătos și de ce nu, pentru a fi următorii câștigători!”

Și noi le mulțumim tuturor participanților și îi încurajăm pe toți, cu mic, cu mare să strângă bateriile și să le aducă la reciclat!